2+3 maart: Levend Museum.

In maart zullen we in ons openingsweekend weer bijgestaan worden door de re-enactors van Frontleven v.z.w. in en rond de VF bunkers. In het laatste decennium slaagden ze er in vele park- en museumbezoekers de site op een unieke manier te laten beleven, regelmatig geholpen door vrienden uit binnen- en buitenland. We danken hen uiteraard allen voor hun steun om van de historische site een “actief” monument te maken waar de geschiedenis, regelmatig letterlijk, tot leven komt! 

Tijdens deze “Levend museum” editie zal er bij de demonstraties ook speciale aandacht zijn voor de methodes en apparaten die de legers doorheen het conflict ter communicatie gebruikten. Naast Duitse soldaten zal men ook Amerikaanse soldaten uitbeelden, waaronder een U.S. “mortar crew”, met als thema de slag bij “Hurtgen-Monschau”.

In deze regio met diens wouden vol Duitse bunkers werd zwaar gevochten en ook Amerikaanse soldaten konden dergelijke stevige schuilplaatsen dus waarderen, zeker als het alternatief een ondiep uitgegraven putje was in de bevroren grond. Soms zochten beide partijen dezelfde schuilplaats op zoals blijkt uit de getuigenis van veteraan Wesley Trindal, klik hier voor het interview met dit verhaal.

Afgezien van de grote SK1 museumbunker zijn de andere (VF) bunkers, hun tijdelijke bewoners en de demonstraties allemaal gratis te bezoeken. Zoals altijd zijn we als Levend Museum zowel zaterdag 2 als zondag 3 maart open van 10u tot 17u, alvast graag tot dan! 

 

Als u graag wil helpen anderen attent te maken op het event kan u deze pagina delen of de flyer, indien u liever een exemplaar wenst af te printen kan u hem in hogere resolutie opslaan door hier te klikken.