Bunkerdag 2024

Op zondag 2 juni is er weer een Bunkerdag in België, bij de noorderburen een weekje eerder.

In Nederland zullen op zaterdag 25 mei weer vele bunkers van de Atlantikwall opengesteld worden voor het publiek, van Zeeland tot de Waddeneilanden. Informatie over al de locaties, types en praktische info kan men terugvinden op de website Bunkerdag.nl.

Hoofdkwartier Antwerpen.

Dit jaar zal ook het Bunkermuseum Antwerpen aan de Belgische editie deelnemen waarbij beide grote SK1 commandobunkers bezocht zullen kunnen worden. Dit laat bezoekers toe het interessante contrast te ervaren tussen het gerestaureerde exemplaar en dat aan de overzijde, waar het bewaren van diens originele toestand centraal staat.

Nieuwsgierig naar het verschil tussen de “Restauratie” en “Conservatie” van deze zeldzame commandobunkers? Kom op 2 juni 2024 van 10u tot 18u gratis een kijkje nemen! 

Aan de kust.

De meeste bunkers die op Bunkerdag te bezichtigen zijn liggen natuurlijk aan de kust waar men bijvoorbeeld terecht kan in NieuwpoortKoksijde of De Haan voor gratis rondleidingen. Wat verder van de kust en W.O.2 verwijderd is er ook de Koude Oorlog commandobunker van de Kemmelberg. Meer info over al de deelnemers zal te vinden zijn op de website van Raversyde.