Mini-expo Steenbergstraat + update.

Weldra opent de tijdelijke mini-expositie “Antwerpen, stad van de plotselinge dood” rond de V2 inslag in de Steenbergstraat.

Vele bezoekers van het Bunkermuseum Antwerpen zijn bekend met deze ramp op 16 januari 1945 door er de grafsteen te zien van één der 58 dodelijke slachtoffers, Paula Impens, waarover men meer kan lezen op onze V2 pagina.

Filip Maes woont, net als zijn familie in 1945, in de straat en kwam op het idee er een expo in te rechten op de plaats waar het gebeurde. Met originele objecten wordt zowel het verhaal van het V-wapen toegelicht als de slachtoffers, van die in Dora bij de productie tot hun inzet op de stad Antwerpen en haar haven.    

U kan de expo vrij bezoeken of een rondleiding met gids reserveren, voor dit en alle info kan u terecht op www.antwerpx.be.

In de weekends vanaf midden tot eind oktober kan u er terecht van 13u tot 18u. Scholen of andere geïnteresseerden waarvoor het weekend niet opportuun is kunnen via het contactformulier altijd een aanvraag indienen voor een bezoek in de week.

Trots enige inspiratie voor het initiatief geleverd te kunnen hebben wens wij Filip alvast veel succes, hopelijk tot dan!

Update!

Met het eerste weekend achter de rug delen we graag enkele foto’s van de mini-expo, enkele bezoekers die recent ook het Bunkermuseum Antwerpen reeds bezochten verklaarden het alvast een uitstekende aanvulling erop. De gids Erik Bogaert gaat aan de hand van originele objecten dieper in op thema’s als de bevrijding maar ook het ontstaan van de rakettechnologie, de V2 die er uit voort kwam en de gevolgen ervan voor de Antwerpse inwoners en hulpdiensten in de helse V-wapen periode.

Wij kunnen de rondleiding alvast aanbevelen, ze start om de 2 uur en veel rustpauze gunt Erik zichzelf niet. Wees dus voorbereid op een stevige duik in de geschiedenis, in elke ruimte wordt wel zitgelegenheid voorzien en waar nodig bijgezet.

Klik hier voor een korte reportage van lokale zender ATV en hier om te kijken op welke dagen en uren er nog plaatsen vrij zijn.

Naast enkele stukken uit de collectie van het Bunkermuseum Antwerpen zal ook onze curator aanwezig zijn om vragen te beantwoorden van mensen die de expo vrij bezoeken of net te leren uit iets dat zij kunnen bijdragen aan beide projecten.

Wij hopen velen van onze bezoekers er nogmaals te zien tijdens de laatste 2 weekends, alvast tot dan of in het museum!